dissabte, 22 de setembre del 2012

13/09 CPQS 4.1 Garbanzo + Sam Destral (Crònica)


El primer Concertsperquesi de la temporada ens va deixar sensacions contradictòries, d'una banda molta alegria, alegria de l'estrena d'una nova temporada, alegria de comprovar com n'està de viu i agitat el panorama musical català i alegria de constatar que el fenomen Garbanzo no ha deixat de créixer any rere any. Però per altra banda també una certa tristor, ja que el passat dijous dia 13 vam poder gaudir del que va ser l'últim concert de la parella castellano-catalana en molt de temps.
Sam Destral va donar el tret de sortida a la temporada amb unes lletres carregades de mala llet i un bon grapat de cops de destral extrets dels seus fins ara vuit, nou amb setembre, EPs apareguts al seu bandcamp. Els millors moments, l'excel·lent Mussol, de Gener i l'ocurrent L'home que va matar l'home que treballa fent de gos.
Tot seguit, i davant d'un públic entregat i bocabadat a parts iguals, Carlos Carbonell feia sonar unes flors que  a priori crèiem de decoració, on hi havia incrustat un micròfon i on, a través d'una aplicació de mòbil anava canviant de sampler. Al mateix temps Alex Garbanzo amb el micro a la mà començava el seu personal espectacle on barreja poesia i crítica social a parts iguals. Tenen els mateixos temes des de fa anys però sonen com el primer dia. El indivi-dúo, Huelga decir huelga general, Yo te q hiero o Alivio sintomático són alguns dels hits que van sonar acabant amb la celebrada Aplasta tus gafas de pasta.
Tot i això, Garbanzo ens va obsequiar amb un bis del seu tema La idioma que va posar el punt i final a una jornada emotiva i a un gran inici de temporada.