diumenge, 30 de novembre del 2014

13/11 Neleonard (Crònica)

El passat dijous dia 13 de novembre serà recorda't com un dels dies més memorables del nostre cicle. I es que podem dir que va ser el dia que més públic va assistir, tan sols igualat pel no menys memorable concert d'Anímic aquell gener de 2012.
Davant d'una audiència heterogènia, formada tant pel públic habitual del cicle com per seguidors de la banda, Neleonard venien disposats a reivindicar el POF -segons ells Pop Orientado al Folleteo-, i de seguida van aconseguir posar-se al públic a la butxaca.
La vetllada la va obrir en acústic el líder de la formació Big Summer, el portuguès Vasco Batista, que va presentar els temes del seu Everything is Going to Be OK, un disc marcat per diverses influències, pivotant sempre al voltant del rock americà.
Tot seguit, el carismàtic Nele, juntament amb la Laura, l'Eloy, l'Elena, el Pedro i el Guille, van desplegar el seu repertori de delicioses píndoles de Pop clàssic, en el millor sentit del terme, emocionant-nos amb "Agosto", on canten -Y mirando las estadísticas de los últimos 100 años, resultó, que el otoño mas duro, ha llegado este año en Agosto-, i on els va acompanyar al violí l'Ariadna, la magnètica "Podemos", o la rodona "Capital", el single definitiu del EP que han publicat de la mà de la mítica discogràfica Elefant Records.
A més dels temes inclosos a l'EP també van sonar "Se nos acabó la vida", "Casi cuela" i fins i tot es van atrevir a versionar "Gwendolyne" de Julio Iglesias, que van enregistrar els amics de Fuck & Young, i que segur va sorprendre i emocionar al nostre públic veterà més fidel.
Al final del concert, la gent es va acostar a felicitar el grup i de seguida es van esgotar totes les còpies del EP que havien dut. Poc es podien imaginar la gran expectació que van generar, i la resposta d'un públic entregat que de ben segur estarà atent al que vingui en un futur sota el nom de Neleonard.