dilluns, 23 de maig del 2011

13/05 CPQS 19.0 Minimal 21 + Sbina (Crònica)



El passat dia 13 de maig, dos grans esdeveniments van donar-se lloc al barri de les Corts, la rua del Barça i la dinovena edició de Concertsperquesi. Bromes a banda, el concert doble del passat divendres 13, va ser tota una demostració del bon moment de forma pel que passa la música feta a casa nostra. I es que dues veus femenines fantàstiques, la de la Núria Tamayo (Minimal 21) d'una banda, i la de la Cristina Sánchez (Sbina) de l'altra, ens van deixar amb la boca oberta i el cor encongit. El primer torn va ser per Minimal 21, que va oferir un set acústic on van poder lluïr a parts iguals tant els temes més electrònics com els més pop. A més de la Núria Tamayo a la veu i les explicacions i reflexions sobre les cançons, el grup es completava amb guitarra, violí i trombó. El set va repassar els temes del seu disc "L'habitació del fons" a més d'alguna sorpresa com la versió del "Such Great Heights" de The Postal Service.
Tot seguit Sbina va agafar el relleu. El grup, liderat per la Cristina Sánchez a la veu i guitarra, i completat per en Lluvi Farré a la guitarra elèctrica i la Carla Rovirosa al cello i la melòdica, va oferir un concert basat en temes propis que encara no han estat editats i alguna versió com el "The Greatest" de Cat Power. I es que la de Durango té una veu i una ànima que no s'allunyen gens d'artistes com la pròpia Chan Marshall. La seva proposta es basa en l'honestedat i el risc, el risc de despullar aquesta ànima i oferir-la a qui la vulgui escoltar. Un concert preciós que va tancar la temporada a la sala d'actes.
Com l'any passat, l'últim concertperquesi de la temporada es celebrarà a l'aire lliure, al jardí del centre cívic.

No volem acabar aquesta crònica sense recordar Pedro San Martín (La Buena Vida), gràcies pels grans moments que ens has donat amb la teva música.