dimecres, 21 de març del 2012

08/03 CPQS 1.6 Evripidis and his Tragedies (Crònica)


El passat dia 8 de març l'Auditori del CC Urgell es va vestir de gala per presenciar el concert de la banda més nombrosa de les que han actuat al cicle en aquestes tres temporades.
I es que Evripidis and His Tragedies és un saxo, un ukelele, un violí, un baix, una bateria, uns cors i fins i tot una serra, però per sobre de tot és el piano, la veu i les composicions brillants d'Evripidis Sabatis. Durant poc més d'una hora el grup va desgranar els temes del seu recent "A Healthy Dose of Pain", disc farcit de col·laboracions a càrrec del bo i millor de l'escena catalana, com les del Viva Ben-Hur l'Abel Puyol o el Doble Pletina Marc Ribera, que van brillar, juntament amb els altres components de la banda en cançons com "The Bluest Summer", "Before It's Over" o "You'll Have To Learn".
A més de repassar extensament l'últim disc Evripidis & His Tragedies van recuperar entre d'altres "Anctartida" del seu primer treball i la genial "Motorbike", que va compondre l'artista grec amb motiu de la col·laboració pel disc de Minimúsica, "Els Transports".
En definitiva, una vetllada que va demostrar un cop més el bon estat de forma de la música que es fa a casa nostra, que quan es fa desde el sentiment i l'honradesa arriba ben endins i aconsegueix emocionar l'espectador.